Úvod » Zápasy » 2018 jaro

3B.SUP liga - 10.kolo : Tycho de Brahe SUP - Bítovská SUP 4 : 1 (2:1)

publikováno 06.06.2018 (aktualizováno 12.06.2018)

hráno v Záběhlicích od 19:00 hodin

Nastoupili (10) : Jára - Jirka - Míra - Zdeněk - Pavel - Vejvič - Fred - Hanka - Viky - Ota                                                            Nepřišli (2) : Karel - Roman                                                                                                                                                               Fans (4): Honza Kořínek + Jakub - Ostravák - Oldtimer

Branky :

0:1 dával přesně k tyči ve 3.minutě Standa Kasa 

1:1 srovnal skóre v 8.minutě Viky nechytatelně pod břevno po ideálním rozehrání rohu od Pavla

na 2:1 zakončoval Ota do prázdné branky v 21.minutě po vyšachování obrany soupeře a super chytré nahrávce od Jirky

na 3:1 trestal ve druhé půli při power-play soupeře jeho zaváhání v 34.minutě Vejvič přesným zakončením z půlky

a na konečných 4:1 dával v 51.minutě Fred nechytatelně pod víko po nahrávce od Hanky

  V tradičním derby soupeř sice v úvodu využil skulinky u tyče, ale v dalším průběhu už hrál hrál jen "druhé" housle. Podařilo se nám zaslouženě brzy vyrovnat. Pozorným bráněním, dobrým pohybem a neustálým napadáním jsme získávali stále větší převahu a po řadě pěkných kombinačních akcí jsme měli i několik dobrých příležitostí ke skórování, ale Jirka Fiala chytal spolehlivě. Nakonec se, po vyšachování Standa Kasy v obraně a Jirky Fialy v brance prosadil po spolupráci s Jirkou Ota do prázdné. Další změny skóre přišly až ve druhém poločase. Soupeř začal hrál power-play i Jirkou Fialou v poli a bylo jen otázkou času, kdy na to doplatí. Využil toho Vejvič, kdy po napadání získal na půli míč a půlky se trefil. Na derby hráno poměrně slušně, v dobrém tempu s častým zakončením. Na břevna skončilo derby 1:1. Tentokrát jsme zápas, ne tak jako minule, dohráli za 2 body. Zápas se přitomným fans musel líbit.

Poděkování všem za předvedený zodpovědný výkon. Jen tak dál.

Zapsal Oldtimer  

A  ještě co napsal soupeř :  

V desátém kole se střetáváme s nejprestižnějším soupeřem skupiny. Opět hrajeme derby s Tychem de Brahe. Do zápasu nemohl nastoupit náš nejlepší střelec této sezóny, obávaný Jeřáb, který si v zápase proti Úderce přivodil zranění kolene, nemohl nastoupit ani Zé Roberto, který služebně odjel do zahraničí a omluvenku poslal i Profík, který cestoval na Moravu. Doufali jsme, že bez tří pilířů sestavy se nám domeček nezřítí jako při tsunami!

Soupeř se dostavil v hojném počtu a při velmi teplém počasí, které v době utkání panovalo, se více lidí na střídání jistě bude hodit. Na naší střídačce byli k dispozici dva hráči. Utkání začalo vcelku svižně. Na to jaké bylo počasí, až moc svižně. V úvodu zápasu jsme se chopili iniciativy a na půlce soupeře jsme vyvíjeli snahu o brzké vstřelení úvodní branky. Nečekali jsme moc dlouho, z levé strany se přízemní střelou prosadil Standa a jdeme do vedení. Standa využil situace, kdy měl Sepp zakrytý výhled, na což své hráče hlasitě upozorňoval. Naše vedení ovšem netrvalo moc dlouho. Tycho rozehrálo rohový kop, naše obrana si nepohlídala náběh hráče soupeře, tentokrát viděl velký kulový Prášek a střela na zadní tyč zapadla do sítě! Vyrovnáno!

Po vyrovnání soupeř začal praktikovat taktiku, kdy poctivě na své polovině bránil, zhustil prostor před svou brankou a po získání míče zakládal rychlé protiútoky.   A to je přesně to, co na nás platí. Neumíme hrát proti soupeři, který praktikuje tento styl hry. Ve více lidech se snažíme překonat obranu soupeře a při rychlé otočce hry, nejsme schopni se rychle vrátit a soupeř se většinou dostává do vyložených šancí.  Tak tomu bylo i při druhé brance, kterou jsme inkasovali. Ztráta míče na soupeřově polovině, rychlý útok Tycha, dvě rychlé přihrávky, třetí šla na nohu Jirky P., který naznačil střelu a chladnokrevně poslal míč před branku , kde zcela osamocený hráč uklízí míč do sítě. A nemusel vůbec pospíchat, měl opravdu luxusní čas na to, aby se nemýlil!

Toto přečíslení nebylo do poločasu jediné, naštěstí v dalších případech Tycho nedokázalo trefit odkrytou branku. Z jedné akce nastřelil, tuším Jirka P., břevno! Po autovém vhazování Tycho znovu zahrozilo. Prášek na míč nedosáhl a Bobík musel na brankové čáře Práška zastoupit a míč směřující do branky hlavou poslal do bezpečí. Nepříznivý stav nás donutil zapojit více do hry i Práška, který častěji, než obvykle, operoval až na polovině hřiště.

Výsledkem našeho přečíslení a hry s odkrytou brankou bylo jen další břevno, tentokrát na straně Tycha. Po rohu si před branku naběhl Honza7 a z metru trefil jen konstrukci prázdné branky! To byla velká škoda, jít „do šaten“ za nerozhodného stavu by bylo jistě příznivější. Poločas 1:2!! O pauze se dohodlo, že se pokusíme hrát podobně jako soupeř, stáhneme se na svou polovinu hřiště a necháme hráče Tycha tvořit hru. Prášek to evidentně neslyšel a hned od úvodního hvizdu druhé půle se opět z branky tlačil na polovinu hřiště soupeře. Soupeř vedl o jednu branku a svou taktiku praktikoval ještě důsledněji. S podporou brankáře jsme sice Tycho na chvíli zamkli na jeho polovině, ale naše kombinace byla buď nepřesná a nebo pomalá, tudíž lehce bránitelná. Střely z větší vzdálenosti jsme praktikovali pomálu a když se někdo odhodlal, tak buď trefil spoluhráče, nebo protihráče, nebo netrefil zařízení.

A tak soupeř trestal znovu. Při naší hře „bez brankáře“chyboval na lajně, myslím Mirek, byl okraden o míč a hráč soupeře mířil z půlky hřiště přesně. Návrat Práška do branky už byl zbytečný, i když se o to pokusil. Hra měla pořád stejné parametry. Prohrát jsme nechtěli a proto jsme se neustále tlačili do dobře zformované obrany. Naše ztráty míče na polovině soupeře dávali živnou půdu k dalším brejkům. Soupeř šel sám na Práška asi čtyřikrát, ale tyto samostatné úniky gólem potrestat nedokázal. Prášek lapil i střelu z první po kombinaci soupeře, kterou zakončovala Hanka. Nakonec kapituloval ještě jednou. Po rozehraném rohovém kopu se k míči, na hranici velkého vápna, dostal hráč soupeře a bodlem pod břevno stanovil konečné skóre zápasu! V závěru zápasu si natáhl stehenní sval Miloš a vystřídal Práška v brance.

Musíme sportovně uznat, že v dnešním zápase bylo Tycho jednoznačně lepším týmem, na jejich taktiku jsme recept nenalezli a zaslouženě zvítězili. Kdyby k zápasu mohli nastoupit pilíře týmu, o kterých jsem se zmiňoval výše, možná by to dopadlo úplně jinak! Ale na kdyby se nehraje!
(Prášek)

 

 

        

Obrázky k článku

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Ostravak | 06.06.2018 16:21
Zdravím manšafte. Pěkný fotbal a super výsledek. Po rychle obdržené brance jsem už utkání viděl ztracené. Pomohlo nám sice to, že soupeř měl málo hráčů na střídání a brzy se utavil (a ani hra s brankářem v poli mu v 2. poločase gól nepřinesla), dřeli jste, bojovali (a naopak málo chybovali a nehádali se - úplný opak minulého utkání), takže vítězství zasloužené, gratuluji. Nejlepší náš hráč? Jednoznačně Hanka - jezdila nahoru, dolů, hlídala chlapy i o 3 hlavy vyšší, s přehledem držela/rozdělovala balóny a zasloužila si i třešničku na dortu v podobě gólu, který málem přišel – škoda, že to tam nepropadlo. Díky Hani , i všem ostatním
PS: Na pozápasovém pivku se soupeř prokec, že někdo na hřišti od nás (nejmenoval) soupeři sliboval, že koupí štamprlu tomu, kdo trefí balónem toho kecajícího fanouška. Že by mě? Na Oldtimera by si to přeci nikdo z nás nedovolil

Aktualita

3C SUP liga - 6.kolo: Tycho SUP - Klika CFA SUP 3 : 3 (1:1)
Hráno na Pražačce od 20:45

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
131415 16171819
202122 23242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz